רשימת הבלוגים שלי

יום ראשון, 15 במאי 2011

כיום קיים קונפליקט אקולוגי בנושא שקיות פלסטיק. חומרי הגלם הזולים והייצור ההמוני גורם לצריכה המונית של שקיות פלסטיק. רוב הפסולת שלנו מורכבת משקיות פלסטיק. 
השקיות מזהמות את הסביבה ופוגעות בבני אדם ובבעלי חיים בכמה דרכים. זה מתחיל עוד לפני הייצור כשבשביל לייצר אותם משתמשים לרוב במשאבים בלתי מתחדשים כמו נפט וגז. זה ממשיך בייצור כשגזים רעילים נפלטים בזמן השרפה ולכן אי אפשר להיפטר מהשקיות בדרך זאת. לאחר השימוש הם עפות ופוגעות בבעלי חיים כמו ציפורים וחיות שחיות במים. 
לפלסטיק לוקח מאות שנים להתכלות וגם כשהוא מתפרק הוא רעיל. החלקיקים שלהם הוא מתפרק הוכחו כמסרטנים ואלה מזהמים את הקרקע ואת מקורות המים ופוגעים בבני האדם שבשרשרת המזון.
חברות בעולם יצרו בשביל לפתור את הבעיה הזאת שקית פלסטיק מתכלה. הם הוסיפו לשקיות הרגילות חומר שנקרא oxo ומסייע לחומר להתפרק. מחקר בריטי סתר את השיטה הזאת וטען שהשקיות האלה אינן טובות יותר לסביבה ואי אפשר לעשות מהן קומפוסט או למחזרן. שני הפתרונות היחידים שבעזרתם אפשר להיפתר מהם הם הטמנה או שריפה. גם אם השקיות מתכלות זה לא לגמרי ובטח לא מה שכתוב שזה לוקח שנתיים, שנתיים זה בתנאי מעבדה. רוב השקיות לא מתכלות לגמרי וכאלה שכן מתכלות בקושי נמצאות בשימוש בגלל שהם מאוד יקרות.
ישנה או שיטה לייצור שקיות מתכלות. שקיות הפלסטיק מיוצרות מחומרים כמו גז ונפט שנשרפים והופכים לפולימרים. יש חברות שמשתמשות בתירס כדי לייצר את הפולימרים וכך השרפה של מוצרים מזהמים ובלתי מתכלים נחסכת.
לאחר שהשקית מתכלה היא הופכת לקומפוסט ובכך חוסכת את גז המתאן הנפלט לאוויר ומפחיתה את כמות הזבל בעולם. עם הקומפוסט שמתקבל ניתן לדשן את שדות התירס שמגדלים לטובת ייצור השקיות המתכלות.
ישנן פתרונות נוספים כמו הפחתת השימוש בשקיות על ידי הסברה של הזיהום ומתן פתרונות חלופיים. מחזור הפחת התעשייתי כמו הגז והנפט שנשארים נקיים במהלך הייצור יעזור לחסוך במשאבי טבע בלתי מתחדשים.


לאור העובדות שהצגתי והפתרונות אני חושב שכן יש הבדל קטן בין שקיות ידידותיות לשקיות רגילות. אך עם זאת אני מעדיף לעבור לשימוש בשקיות מחומרים אחרים כמו נייר ובד שהם רב פעמיים. אפשר להמשיך להשתמש בשקיות הפלסטיק אבל במידה קטנה הרבה יותר, שהם יהיו רק שקיות שמתכלות לגמרי וגם שיגבו עליהם מס לכל נפגעי השקיות כפי שקיים במדינות בעולם. לדעתי לא צריך להפסיק את הייצור כי כך הרבה אנשים יאבדו את עבודתם ופרנסתם אבל לייצר רק שקיות שמתכלות לגמרי.

יום חמישי, 7 באפריל 2011

שאלת החקר : מהם ההבדלים בין השקיות הניילון הידידותיות לבין שקיות שהשתמשו בהם עד היום? 


תהליך החקר : 
אבדוק על מחקרים ודעות של אנשים על ההבדל בין שקיות פלסטיק ידידותיות לסביבה ועל כאלה שלא.
לאחר שאקרא את המידע אסיק מסקנה שמתבסס על המידע שקראתי.

יום שבת, 12 בפברואר 2011

שישה מקורות מידע על הנושא מחזור :
1. ויקיפדיה - ישנו מידע על סוגים שונים של חומרים שממחזרים, כמו : פלסטיק, נייר, מתכות ועוד. בנוסף קיים מידע על חסרונות, אלטרנטיבות והיבטים חוקיים של המחזור.
2. מחזור בישראל - ישנו מידע  על סוגים שונים של חומרים שממחזרים, כמו : זכוכית, מים ועוד. קיים מידע על פסולת ועל אנרגיה מתחדשת.
3. עולם המחזור -באתר מושגים שקשורים למחזור, כמו : הפחתה, הטמנה ועוד. בנוסף, מראים את תהליך המחזור, הדרך שהוא עובר. קיימים קישורים לאתרים הקשורים לאיכות הסביבה, כמו : המשרד לאיכות הסביבה, מועדון ירוק ועוד.  
4. מילון מושגים במחזור פסולת - ישנם מושגים הקשורים למחזור, כמו : חומר מתכלה, חומר למחזור. קיימים משחקים על מחזור, פעילויות, פורומים ומאגרי קבצים.
5. סנונית מחזור - ישנם קישורים לייעוץ בנושא מחזור. יש מידע על סוגי מחזור שונים, כמו : מחזור בתעשייה, ומחזור אלקטרוניקה.
6. מחזור זה הסיפור - ישנם משחקים, הפעלות, פעילויות, סרטונים ומידע על מחזור. בנוסף יש הידעת! טיפ ירוק, חידון טריוויה.



יום שישי, 4 בפברואר 2011

הנושא שבחרתי הוא מחזור.


אני ארצה להתמקד בתכנים הבאים : למה חשוב לשמור למחזר, איך עושים את זה, כיצד גורמים לאנשים אחרים למחזר, האם זה קיים במקומות אחרים בעולם, האם קיים שינוי בכמות המחזור בשנים האחרונות.

יום שני, 31 בינואר 2011

הנושא של עבודת החקר הוא : תלמידים חוקרים את סביבתם.
רשמו רשימת נושאים שקשורים לנושא (לפחות 10 נושאים).




הנושאים : 
1. טכנולוגיות להפחתת מזהמים סביבתיים. 
2. הגנת בתי גידול יחודיים לשימור מינים נדירים.
3. ניצול יעיל וחסכוני של משאבי טבע הכרחיים.
4. שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה.
5. מפגעי קרינה סלולרית, אלקטרומגנטית וגרעינית ואמצעי ההגנה מהם.
6. חיפוש מקורות אנרגיה חלופיים.
7. שמירה על איכות מי השתיה ומי ההשקיה של צמחי מזון.
8. מיון פסולת.
9. מחזור בבית הספר, בקהילה וביישוב.
10. הכרת דרכים לשימוש באנרגיה חלופית כמו אנרגית השמש - להקטנת זיהום האוויר.